Vijest
19.09.2017

Obilježavanje 7. obljetnice Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine

Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 22. rujna 2017. obilježit će sedam godina djelovanja. Svečano obilježavanje obljetnice održat će se u 10 sati u prostorima CEPAMET-a u Velikoj dvorani, Šalata 4.

Uz pozdrave uzvanika i suradnika CEPAMET-a, kratki osvrt na prvih sedam godina izložit će osnivač i prvi predstojnik Centra prof. dr. sc. Veljko Đorđević te akademik Davor Miličić koji je u vrijeme osnivanja Centra bio dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu obilježavanja obljetnice bit će dodijeljena i godišnja priznanja za razvoj palijativne medicine u zajednici gospodinu Branku Bazdanu, dipl. iur. iz Specijalne bolnice za plućne bolesti u Zagrebu, dok će priznanje 'Palijativac godine' biti dodijeljeno volonteru u palijativnoj skrbi gospodinu Stijepi Gleđu Marcosu iz Dubrovnika.

Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (CEPAMET), osnovan je Odlukom Fakultetskoga vijeća 2010. kao znanstveno‐nastavna i stručna organizacijska jedinica Fakulteta u kojoj se obavljaju djelatnosti iz područja palijativne medicine, medicinske etike, komunikacijskih vještina te daju stručno‐konzilijarna mišljenja i vještačenja iz tog područja rada.Top