Vijest
26.01.2017

Noć muzeja 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu treću godinu zaredom priključuje se manifestaciji Noć muzeja predstavljajući svoju nastavnu i nenastavnu djelatnost široj javnosti. U petak 27. siječnja 2017. od 18 sati do ponoći u prostorima Akademije u Ilici 83 i 85 posjetitelje očekuje sadržajno zanimljiv i raznovrstan umjetnički program. U sklopu Noći muzeja 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti održat će se i koncert 'Naturalne mistike' čiji su članovi benda ujedno i nekadašnji studenti Akademije.


Danas je Noć muzeja manifestacija kojom se nastoji ostvariti jedan od osnovnih strateških ciljeva Hrvatskoga muzejskoga društva, a to je provođenje aktivnosti na percepciji muzeja kao baštinskih ustanova, ustanova identiteta i muzeja kao nezaobilaznoga dionika u održivom razvoju turizma.

Noć muzeja 2017. pod nazivom Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, održavat će se u petak 27. siječnja 2017. od 18 sati do 1 sat. Ove godine istaknut će se važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, kao i značaj glazbe i njenih stvaratelja u povijesti i u suvremenom društvu.

Tijekom proteklih godina glazba je bila dio programa Noći muzeja, od etno-napjeva, koncerata klasične glazbe do širokoga spektra suvremenih glazbenih izričaja te se uvijek potvrđivala povezanost glazbe i muzeja.

Više o Noći muzeja 2017. možete pročitati ovdje. Top