Vijest
27.01.2015

Noć muzeja 2015. na Akademiji likovnih umjetnosti

"Frequency" - autorica rada: Livia Maričić, mag. art.

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ove se godine prvi put uključila u Noć muzeja, tradicionalnu manifestaciju koja se već deseti put održava u više od stotine hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi.

U petak 30. siječnja 2015. od 18 sati do 1 sat u prostoru Akademije u Ilici 85 posjetitelje očekuje sadržajno zanimljiv i raznovrstan umjetnički program.

                             


Danas je Noć muzeja manifestacija kojom se nastoji ostvariti jedan od osnovnih strateških ciljeva Hrvatskoga muzejskoga društva - provedba aktivnosti na percepciji muzeja kao baštinskih ustanova, ustanova identiteta i muzeja kao nezaobilaznog dionika u održivom razvoju turizma.

Jubilarna deseta Noć muzeja pod nazivom Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um održavat će se u petak 30. siječnja 2015. od 18 sati do 1 sat uz besplatan ulaz u muzeje, galerije i ostale kulturne ustanove. Događanja su vrlo raznovrsna: otvorenje izložbe, predavanja, radionice, koncert, performans, promocija, specijalno osmišljeno vodstvo, kazališna predstava, besplatno dijeljenje ili prigodna prodaju muzejskih publikacija i suvenira, te ostala prigodna događanja.

Tema desete Noći muzeja konceptualno se nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju, kojom se žele dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u kulturno-turističke programe.

                    

Više o Noći muzeja možete pročitati ovdje.

                       

Top