Vijest
17.10.2018

Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje radove u području intelektualnoga vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva s ciljem jačanja svijesti o značaju intelektualnoga vlasništva u znanstvenoj i akademskoj zajednici te poticanja na bavljenje tematikom intelektualnoga vlasništva u znanstveno-istraživačkom i akademskom radu.

Nagrade Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske dodjeljuju se za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva, što uključuje seminarske i završne radove na preddiplomskim, diplomskim ili poslijediplomskim studijima u Republici Hrvatskoj ocijenjene i/ili obranjene u razdoblju od 1. studenog 2017. godine do datuma zatvaranja natječaja, kao i stručne i znanstvene radove znanstveno-nastavnog i akademskog osoblja objavljene u istom razdoblju u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu.
Za nagrade konkuriraju radovi objavljeni na hrvatskom ili engleskom jeziku i podneseni u skladu s uvjetima ovoga natječaja.

Pravo natjecanja za nagrade imaju svi studenti i studentice preddiplomskih, diplomskih ili poslijediplomskih sveučilišnih i stručnih studija u Republici Hrvatskoj iz svih znanstvenih područja odnosno svih studijskih usmjerenja, kao i znanstveno-nastavno i akademsko osoblje sa znanstveno-istraživačkih i akademskih institucija u Republici Hrvatskoj.

Jedan student ili studentica, odnosno autor ili autorica može na natječaj prijaviti samo jedan rad. Pristigli radovi se ne vraćaju.

Autori prijavljenih radova svojim sudjelovanjem u natječaju daju pristanak Zavodu da javno objavi njihove radove, odnosno sažetke radova u kategoriji stručnih i znanstvenih radova znanstveno-istraživačkog i akademskog osoblja, na internetskim stranicama ili bilo kojem drugom mediju koji pripada Zavodu.
Natječaj je otvoren od 20. srpnja 2018. do 31. siječnja 2019. godine.
 

Odluka o dodjeli nagrada bit će objavljena tijekom travnja 2019. godine na mrežnim stranicama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske.

Više o kriterijima vrednovanja, nagradama i postupku prijave možete vidjeti OVDJE.Top