Vijest
24.01.2017

Nagrada 'Miko Tripalo' Pravnoj klinici

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo dodijelio je 18. siječnja 2017. Pravnoj klinici Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu godišnju Nagradu Miko Tripalo za doprinos razvoju demokracije i slobode medija, poticanje pravne, političke i društvene ravnopravnosti hrvatskih građana.

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu uvijek se nastojao javno uključiti u rad na pitanjima od općega interesa. U sklopu obrazovanja budućih pravnika, nastoji razvijati i svijest o potrebi da se stečena znanja aktivno primijene na konkretne slučajeve. Kombinirajući teorijske spoznaje i praktične vještine, na ovaj se način pomaže onima koji nisu na drugi način sposobni ostvariti prava koja im pravni poredak priznaje.

Misija Pravne klinike jest da se, radeći na individualnim problemima, ujedno djeluje za javnu dobrobit. Studenti i drugi suradnici Klinike, slijedeći dugu tradiciju studentskih pravnih klinika u drugim zemljama, nastoje se u klinici voditi najvišim standardima pravne profesije, razvijajući ujedno svoje pravne vještine i osjetljivost za aktualne probleme u zajednici.

Klinika je osnovana u jesen 2010., i uključena je u nastavni plan i program Pravnoga fakulteta.

Više o Pravnoj klinici možete saznati ovdje.Top