Vijest
13.10.2017

Na Sveučilištu Zagrebu predstavljen sveučilišni udžbenik 'Organska fotokemija - principi i primjena'

U auli Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 12. listopada 2017. predstavljen je sveučilišni udžbenik Organska fotokemija - principi i primjena autorica Ilijane Odak i Irene Škorić. Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu od 11. listopada 2016. ova knjiga postala je službeni udžbenik Sveučilišta u Zagrebu. Nazočnima se obratio prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, istaknuvši nužnost objavljivanja udžbenika, priručnika i ostalih nastavnih materijala na hrvatskom jeziku, napose u onim područjima gdje ne postoji odgovarajuća literatura na našem jeziku. Rektor se posebno osvrnuo na činjenicu da je ovaj udžbenik primjer izvrsne suradnje koju ostvaruju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Mostaru s obzirom na to da je jedna od autorica, doc. dr. sc. Ilijana Odak, zaposlena na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Organska fotokemija_svi

U ime Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, koji je nakladnik ovoga udžbenika,  nazočnima se obratio prof. dr. sc. Bruno Zelić istaknuvši doprinos udžbenika razvoju visokoškolske nastave iz područja organske kemije na hrvatskim sveučilištima te korist koju udžbenik donosi kolegama iz gospodarstva.

Recenzenti udžbenika: dr. sc. Nikola Basarić, dr. sc. Marija Šindler i doc. dr. sc. Nela Malatesti prezentirali su sadržaj knjige i osvrnuli se na njen značaj i važnost u području primjene organske fotokemije. Uz riječi zahvale, autorice doc. dr. sc. Ilijana Odak i prof. dr. sc. Irena Škorić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu podijelile su s nazočnima svoje viđenje knjige u području koje obrađuje te iskustva i izazove s kojima su se susretale pri pisanju i tisku ovog udžbenika.

Organska fotokemija_knjigaTop