Vijest
03.05.2017

Na Sveučilištu u Zagrebu održana dvodnevna radionica interkulturalnih kompetencija

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizirao je za nastavnike, ECTS koordinatore i koordinatore za međunarodnu suradnju na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu 27. i 28. travnja 2017. dvodnevnu radionicu interkulturalnih kompetencija pod nazivom „Intercultural Preparation of Exchange Students and Teaching in Intercultural Classroom“ koju je pohađalo četrdesetak sudionika.

Razumijevanje kulturne raznolikosti bitan je preduvjet za uspješno akademsko iskustvo studenata tijekom studiranja u inozemstvu. Sve više i više studenata želi provesti dio studija ili raditi u inozemstvu kako bi poboljšali svoju akademsku karijeru i uspostavili nove veze. Iako studiranje i rad u novoj akademskoj sredini može biti uzbudljivo i obogaćujuće iskustvo, nepoznato kulturno okruženje može istovremeno predstavljati neočekivane izazove i prepreke. Polaznici radionice upućeni su kako biti podrška studentima prije, tijekom i nakon mobilnosti te na koji način koristiti sadržaje radionice u svom okruženju.

Radionicu je vodila iskusna trenerica Diana Afrashteh, koordinatorica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Grazu.Top