Vijest
14.11.2022

Na Agronomskom fakultetu održano predavanje o ulozi alumna u kreiranju i provođenju strateških ciljeva

U petak 11. studenoga 2022. u Velikoj vijećnici Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predavanje na temu "Uloga alumna u kreiranju i provođenju strateških ciljeva - predstavljanje nacrta strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027." održao je gospodin Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH.

Na početku je dekan Agronomskoga fakulteta prof. dr. sc. Ivica Kisić pozdravio okupljene te im zaželio dobrodošlicu, dok je predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran pohvalio inicijativu za organizacijom ovakvoga stručnog predavanja, posebice uzevši u obzir potencijale poljoprivrede u Hrvatskoj.

Okupljene je pozdravila i predsjednica alumni udruge Agronomskoga fakulteta (AMAC-Alumni FAZ) izv. prof. dr. sc. Ana Matin i izvijestila da je u tijeku izrada baze alumna Agronomskoga fakulteta koja ima za cilj, osim okupljanja i povećanja članstva bivših studenata, i promociju Agronomskoga fakulteta i struke.

Tugomir Majdak kroz svoje predavanje predstavio je nacrt strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023. - 2027. kao temeljnoga dokumenta za korištenje sredstava europskih poljoprivrednih fondova koji iznosi gotovo 3,8 milijardi eura za petogodišnje razdoblje. "Ovaj strateški plan mora pridonijeti osnaživanju i povećanju dohotka poljoprivrednika na razini cijele Hrvatske, koji je sada na niskih 44 posto prosječnog dohotka u RH", rekao je Tugomir Majdak. Iskazao je zadovoljstvo što je Plan predstavio alumnima svoga Fakulteta, pritom se prisjetio studentskih dana i dragih profesora s kojima je uvijek dobro surađivao te znanja stečenih tijekom studija. Potom su uslijedila zanimljiva i konstruktivna pitanja i komentari iz publike, a nakon predavanja organiziran je prigodni domjenak u predvorju Fakulteta.

Snimku predavanja možete pogledati OVDJE .


Tugomir MajdakTop