Vijest
16.05.2017

Ministar Barišić posjetio Odsjek Učiteljskoga fakulteta u Petrinji

U sklopu radnoga posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, Učiteljski fakultet – Odsjek u Petrinji u ponedjeljak 15. svibnja posjetio je ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Pavo Barišić. U pratnji ministra Odsjek su posjetili državni tajnik doc. dr. sc. Matko Glunčić, savjetnica ministra Jasminka Buljan Culej, načelnica Sektora za kvalitetu visokog obrazovanja, međunarodnu suradnju i europske poslove Ana Tecilazić Goršić te suradnici iz kabineta ministra Katarina Matasić i Sebastian Tončić. Također, posjetu je bio nazočan i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te pročelnik Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov. Ovaj radni posjet uveličao je i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras koji je istog dana posjetio i Metalurški fakultet u Sisku.

Uvaženim gostima domaćini su bili dekan Učiteljskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Prskalo, prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Fakulteta – Odsjek Petrinja doc. dr. sc. Marko Badrić, prodekanica za znanost, umjetnost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Lidija Cvikić te pročelnik Odsjeka u Petrinji doc. dr. sc. Zdenko Braičić i zamjenik pročelnika izv. prof. art. Davor Žilić.

Dekan prof. dr. sc. Ivan Prskalo upoznao je goste s radom Učiteljskog fakulteta, posebice Odsjeka u Petrinji, studijskim programima, kao i djelovanjem kojim se utjecalo na unaprjeđivanje kvalitete studiranja. Projekt energetske obnove zgrade Odsjeka u Petrinji predstavio je prodekan doc. dr. sc Marko Badrić, a mogućnosti unaprjeđivanja studentskog standarda u gradu Petrinji predstavio je Božan Šutalo, ravnatelj Studentskog centra Sisak. Gostima je predstavljeno i umjetničko djelovanje Fakulteta nastupom Pjevačkoga zbora Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Petrinji pod vodstvom dr. sc. Jelene Blašković.

U radnome dijelu posjeta dekan Učiteljskoga fakulteta istaknuo je važnost potpore koju u znanstvenom i stručnom radu Učiteljskome fakultetu kontinuirano pružaju i nadležno ministarstvo i Sveučilište. Ministar Barišić naglasio je kako tradicija obrazovanja učitelja u Petrinji pokazuje da je i prije više od 150 godina bilo jasno kako je obrazovanje jamac opstanka i razvitka društva te da je upravo poticanje razvoja i unaprjeđenja obrazovanja, posebice visokoškolskoga, strateški cilj Vlade Republike Hrvatske. Istaknuo je veliko zadovoljstvo predočenim rezultatima djelovanja Učiteljskoga fakulteta te izrazio nadu da će Učiteljski fakultet – Odsjek u Petrinji i nadalje napredovati  te svojim djelovanjem dati snažan doprinos razvoju Sisačko-moslavačke županije, a posebice u zaustavljanju iseljavanja mladih.  

 Top