Vijest
03.03.2014

Međunarodna suradnja sa Sveučilištem Cincinnati iz Ohija

Na temelju bilateralnog sporazuma između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Cincinnati (University of Cincinnati - UC) iz Ohija u Sjedinjenim Američkim Državama, prof. dr. sc. Rajiv Soman, prodekan Clermont Collegea UC, boravio je u Hrvatskoj od 22. do 28. veljače 2014.

Sveučilište Cincinnati javno je sveučilište, osnovano 1819., na kojem studira više od 42.000 studenata na 308 studijskih programa.

Profesor Soman posjetio je Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, gdje je na poziv prorektorice za studente i studije prof. dr. sc. Blaženke Divjak nazočio sastanku s prodekanom prof. dr. Nebojšom Blanušom, prodekanom Fakulteta političkih znanosti, i s prof. dr. Nevenom Vrčekom, prodekanom Fakulteta organizacije i informatike. Na sastanku su bili i predstavnici Ureda za međunarodnu suradnju, voditeljica dr. phil. Branka Roščić, sa suradnicima. Razgovaralo se o mogućnostima umreživanja u području istraživanja i mobilnosti studenata i nastavnika.

Profesor Soman je tijekom boravka bio u radnom posjetu Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Geotehničkom fakultetu i Fakultetu organizacije i informatike, a akademski domaćin bila je dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš. Osim navedenih fakulteta, interes za suradnjom iskazali su još Filozofski fakultet i Akademija likovnih umjetnosti.

Na temelju bilateralnog sporazuma, u ljetnom semestru 2013./2014. prva studentica s Clermont Collegea, University of Cincinnati, studira na preddiplomskom studiju na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Ta je suradnja sastavni dio aktivnosti održivosti projekta što ga je protekle akademske godine financirao Fond za razvoj Sveučilišta.

                                              Top