Vijest
07.04.2017

Manifestacija Dan i noć na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu otvorena za posjetitelje 7. travnja od 10 do 23 sata

Manifestacija Dan i noć na PMF-u, jednodnevni festival prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, otvara vrata posjetiteljima iz cijele Hrvatske. Manifestacija će za posjetitelje biti otvorena 7. travnja 2017. od 10 do 23 sata, tijekom kojih će se održati više od 150 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbâ i vođenih obilazaka.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavlja se sa sedam manifestacija - Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike – kako bi se budući studenti PMF-a te svi zainteresirani posjetitelji bolje upoznali s ljepotom i zanimljivostima prirodoslovlja, matematike i računarstva te s njihovom presudnom važnosti za razvoj društva.

Službeno otvaranje manifestacije održat će se u 11 sati u zgradi Matematičkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Bijenička 30). Svečanost će započeti pozdravnim govorima dekanice Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta prof. dr. sc. Aleksandre Čižmešije, rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i drugih visokih uzvanika, nakon čega će biti prikazan kratki video sažetaka manifestacije. Program Dana i noći na PMF-u potom će predstaviti prodekanica za nastavu PMF-a prof. dr. sc. Dubravka Hranilović. Uslijedit će zajednički obilazak Kemijskoga odsjeka PMF-a i Memorijalnoga centra Andrije Mohorovičića u povodu 160. obljetnice rođenja toga istaknutoga hrvatskoga znanstvenika.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine očekuje da će programe manifestacije pratiti oko 12 000 posjetitelja, kojima će više od 1000 studenata, nastavnika i djelatnika PMF-a na zanimljiv način prezentirati prirodne znanosti. Prema najavama, u okviru organiziranih dolazaka, programe manifestacije Dan i noć na PMF-u pratit će učenici iz više od 30 hrvatskih gradova.

Dan i noć na PMF-u najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj. Manifestacija se na PMF-u održava već dugi niz godina, a pod nazivom Dan i noć na PMF-u od 2015.

Program možete preuzeti na ovoj poveznici.Top