Vijest
24.11.2016

Konferencija 'Erasmus+ u Hrvatskoj: Mogućnosti i izazovi'

U petak 2. prosinca 2016. u Hotelu Panorama u Zagrebu u 10 sati održat će se konferencija 'Erasmus+ u Hrvatskoj: Mogućnosti i izazovi'. Konferenciju organizira Ured zastupnice Ivane Maletić u Europskome parlamentu u suradnji sa Centrom za razvoj javnog i neprofitnog sektora – TIM4PIN.

Sveučilište u Zagrebu podržava ovu konferenciju kojom se želi povećati vidljivost i mogućnosti financiranja programa Erasmus+. Sudionici panel-rasprave na temu Erasmus+ u Hrvatskoj - Iskustva, mogućnosti i izazovi su mr. sc. Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu, Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU, dr. phil. Branka Roščić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu i Alen Halilović, koautor priručnika Priprema, pozor, Erasmus+.

Programom Erasmus+ financiraju se projekti u području osposobljavanja i obrazovanja mladih te u području sporta, a projekte mogu prijavljivati: 

  • obrazovne ustanove: vrtići, škole, ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, visoka učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih,
  • ustanove u kulturi: muzeji, kazališta, državni arhivi, pučka otvorena učilišta, knjižnice,
  • županije, gradovi, općine, tijela lokalne i regionalne uprave te javne ustanove,
  • organizacije civilnoga društva,
  • ustanove nadležne za rad s mladima,
  • studentske udruge.

U sklopu konferencije predviđeno je i predstavljanje knjige 'Priprema, pozor, Erasmus+', priručnika za pripremu i provedbu projekata financiranih iz programa Erasmus+, nakladnika TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje. Recenziju priručnika napisala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Konferencija je otvorena za javnost, za sve fizičke i pravne osobe - potencijalne korisnike EU sredstava. Sudionici će imati priliku dobiti savjete o mogućnostima financiranja svojih ideja i o problemima s kojima se susreću u pripremi i provedbi projekata.

Prilikom Konferencije priručnik Priprema, pozor, Erasmus+ bit će na prodaju po posebnoj, promotivnoj cijeni od 150 kuna.

Program Konferencije možete pogledati ovdje.Top