Vijest
23.10.2017

Koncertna sezona 2017./2018. Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu

U ovogodišnjoj koncertnoj sezoni Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu ljubiteljima glazbe ponudit će se pet koncertnih ciklusa, jedna operna premijera u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu te dva velika koncertna projekta u sklopu koncertnoga ciklusa Lisinski subotom.

Uz najdugovječniji ciklus studentskih koncerata Virtuoso koji se organizira 17. godinu za redom, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa održat će se ciklusi koncerata Vivat academia, Vivant professores i Mozart - sonate za klavir, a već drugu godinu orguljski festival Anabasis održava se u dvorani Vaclav Huml.

Koncertni projekti Harmonija disonance i Glazba sfera u Lisinskom te Mozartova opera Così fan tutte u sklopu pretplate opere HNK-a zaokružuju bogatu i zanimljivu koncertnu ponudu Muzičke akademije s više od 200 koncerata i produkcija, koja postaje generator glazbenih događanja u gradu Zagrebu i jedan od vodećih organizatora koncertnoga života u Republici Hrvatskoj.

Novost koncertne sezone je i pretplatnička kartica koja objedinjuje 20 koncerata ciklusa Vivat academia, Vivant professores i Mozart - sonate za klavir koju je moguće nabaviti u radno vrijeme blagajne KD Blagoje Bersa po cijeni od 200 kn.

Cijena ulaznice za pojedinačne koncerte ciklusa Vivat academia iznosi 30 kn, a za cikluse Vivant professores i Mozart - sonate za klavir 20 kn. Pretplata za ciklus Virtuoso kao i proteklih godina iznosi 80 kn, odnosno 60 kn za učenike, studente i umirovljenike, a ulaznica za pojedinačni koncert je 20 kn.

Informacije o događanjima moguće je pronaći na internetskoj stranici te Facebook stranici Muzičke akademije.

Kalendar događanja_brošuraTop