Vijest
07.05.2017

Kampusijada 2017.

Kampusijada, sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu te visokih škola i veleučilišta, održat će se 11. svibnja 2017. u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Dan prije, 10. svibnja, održat će se kvalifikacijske runde za one sportove za koje bude najviše zainteresiranih i prijavljenih. U tijeku su prijave za sudjelovanje u više od dvadeset sportskih disciplina i aktivnosti u kojima će se studenti moći natjecati i osvojiti nagrade. Ambasadori ovogodišnje Kampusijade su braća Martin i Valent Sinković, proslavljeni veslači - srebrni iz Londona 2012. i zlatni iz Rio de Janeira 2016. Na završnoj dodjeli nagrada i pokala prisustvovat će prof. dr. sc. Damir Boras, rektor i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Prijaviti se možete za grupne sportove: nogomet, odbojka, košarka, graničar, povlačenje užeta, nošenje jajeta u žlici, stolni tenis (u paru), stolni nogomet (u paru), trešeta (u paru), briškula (u paru), kartanje bele (u paru), beer pong (u paru). Prijaviti se možete i za individualne sportove: šah, obaranje ruku, skakanje u vreći, stolni tenis, jamb, pikado, stolni nogomet i/ili na dodatne aktivnosti: kviz znanja (grupno) i Kviz Najslabiji Hrvat (grupno) – powered by Udruga studenata kroatologije Cassius.

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu je organizirao Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. Ova manifestacija realizirana je kao tjedan kampusa, u kojem je održana i akcija čišćenja kampusa i događaji u organizaciji studenata: buvljaci, tribine, kulturni i sportski događaji. Na posljednji dan Kampusijade bili su promovirani fakulteti na Kampusu, a održao se i glazbeni program na kojemu su izvođači bili studenti i profesori. Kampusijada 2010. održala se također na ZUK Borongaju, gdje su se ekipe opet istaknule u sportskim natjecanjima, a najboljim studentima su simbolično podijeljeni nagradni paketi u obliku vojne hrane. Kampusijada 2011. godine bila je zakazana za 10. lipnja te godine. S obzirom kako se s vremenom studentski život u kampusu vratio u kolotečinu, studentski zborovi tri fakulteta (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu) odlučili su 2014. pokrenuti ovaj događaj koji je dokazao kako su studenti zainteresirani provesti barem jedan dan na otvorenom prostoru bez interneta i mobitela.

Sve o organizacijskom timu, volontiranju i ostale informacije možete pronaći na Facebooku.

Kampusijada_studenti

 

 Top