Vijest
11.10.2019

Izložba 'Od crteža do kreacije' prelocirana iz MUO u TTF Galeriju

Izložba "Od crteža do kreacije", nastala kao rezultat kreativnih radionica u sklopu izložbe "Priče koje kroje Varteks", premještena je u Galeriju Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Prilaz b. Filipovića 28a) i bit će otvorena za javnost od 14. do 30. listopada 2019.

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu od 5. rujna do 6. listopada 2019. ugostio je izložbu "Priče koje kroje Varteks" koja je kroz 14 atraktivnih priča predstavila Varteksovu stoljetnu povijest, ulogu Varteksa na modnoj sceni i tekstilnoj industriji te svojevrsno putovanje u budućnost. Izložbu je popratio iznimno zanimljiv program radionica u organizaciji Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Varteksa i Muzeja za umjetnost i obrt.

Prva u nizu iz ciklusa radionica bila je radionica "Crtanja i kreiranja modne kreacije" koja je pružila iskustvo crtanja modnih figura i ilustracija te kreiranje vlastitih modnih kreacija inspiriranih Varteksovim modelima. Radionica "Oslikavanje Varteksovih tkanina" omogućila je kreativni izričaj kroz oslikavanje tkanina i kreiranje vlastitih uzoraka ili unikatnih slikarskih djela na Varteksovim tkaninama. Sljedeća u nizu bila je radionica "Oslikavanje Varteksovih gotovih odjevnih predmeta" koja je pružila priliku za istraživanje i izražavanje osobne kreativnosti i svladavanje osnova ovoga umjetničkog medija. Posljednja radionica pod nazivom "Izrada silueta od Varteksovih tkanina na lutkama" omogućila je na zanimljiv i zabavan način ulazak u svijet modnih dizajnera i ekspresiju osobnoga viđenja kroz stvaranje vlastitih kreacija.

Izložba radova pod nazivom "Od crteža do kreacije" u sklopu postojeće izložbe bila otvorena za javnost od 28. rujna do 6. listopada 2019. u Muzeju za umjetnost i obrt.

Voditeljice radionica: Ana Majdandžić i Nika Vrbica, studentice TTF-a
Asistencija na radionicama: Barbara Jugovac, Sara Strgačić i Sofija Varga, studentice TTF-a
Organizacija: Vesna Loparić, Varteks; Ivana Schwarz, TTF; Iva Novak i Marta Kuliš Aralica, MUO
Likovni postav: Iva Novak, Marta Kuliš Aralica, Ana Majdandžić, Nika Vrbica
Marketing i odnosi s javnošću: Vesna Jurić Bulatović, Andrea Gerenčer, Marija Jurkić

Izložba „OD CRTEŽA DO KREACIJE“
Organizacija: Ivana Schwarz, TTF;  Vesna Loparić, Varteks; Iva Novak i Marta Kuliš Aralica, MUO
Likovni postav: Barbara Jugovac
Odnosi s javnošću: Vesna Loparić, Varteks; Ružica Brunšek, TTF

POTPIS:
Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Ivana SchwarzTop