Vijest
31.10.2016

Izaslanstvo Univerziteta Crne Gore posjetilo Sveučilište u Zagrebu

U okviru projekta Reforma doktorskih studija na Univerzitetu Crne Gore Sveučilište u Zagrebu 25. i 26. listopada posjetilo je izaslanstvo Univerziteta Crne Gore u sastavu: prof. dr. sc. Nedeljko Latinović (Biotehnički fakultet Podgorica), prof. dr. sc. Danijela Jaćimović (Ekonomski fakultet Podgorica), prof. dr. sc. Nataša Kostić (Institut za strane jezike), prof. dr. sc. Duško Bjelica (predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore) i prof. dr. sc. Saša Milić (Filozofski fakultet). Oni su članovi novoosnovanoga Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore, a cilj posjeta bio je upoznavanje s organizacijom doktorskih studija na Sveučilištu u Zagrebu.

Predstavnici crnogorskoga sveučilišta susreli se se s prorektorom za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Milošem Judašem, kao i rukovoditeljicom Središnjega ureda za istraživanje i tehnologiju, te djelatnicama Ureda za doktorske studije i programe. Osim s njima, članovi delegacije razgovarali su i s akademikom Mislavom Ježićem, predsjednikom Odbora za doktorske programe te predstavnicima spomenutoga Odbora, prof. dr. sc. Vladimirom Jambrekovićem i red. prof. art. Antom Rašićem. Oni su predstavili što je dosad učinjeno na području razvoja doktorskih studija.

Sljedeći dan delegacija je posjetila Prirodoslovno-matematički fakultet gdje ih je primila dekanica fakulteta, prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija, zajedno s prodekanom za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Tomicom Hrenarom te voditeljima doktorskih studija koji se održavaju na PMF-u. Delegacija je imala priliku čuti o organizaciji doktorskih studija u prirodoslovnom području, kao i razgovarati o elementima bitnim za uspostavu dobrih doktorskih studija. Potom su se zaputili na Filozofski fakultet, gdje su se susreli s v. d. prodekana za znanost i međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Tinom Turkovićem te s nekoliko voditelja doktorskih studija na tome fakultetu, također kako bi se upoznali s načinom provođenja doktorskih studija te izazovima s kojima se susreću doktorski studiji u društveno-humanističkom području.Top