Vijest
26.10.2022

Izaslanstvo Sveučilišta u Zagrebu na strateškoj konferenciji UNIC-a u Rotterdamu

Izaslanstvo Sveučilišta u Zagrebu sudjelovalo je na "Strateškoj konferenciji UNIC-a (Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova)" u Rotterdamu od 17. do 20. listopada 2022. godine. Kako će izgledati Europsko sveučilište postindustrijskih gradova u sljedećih šest godina? Koja je njegova misija i vizija? O ovim i brojnim drugim pitanja raspravljali su predstavnici deset sveučilišta uključenih u savez Europskih sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC).

U izaslanstvu Sveučilišta u Zagrebu sudjelovali su predstavnici s Pravnoga, Ekonomskoga, Medicinskoga i Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, studenti, djelatnici Rektorata te predstavnica Grada Zagreba. Organizatori s Erasmus sveučilišta u Rotterdamu pripremili su niz panela, okruglih stolova i radionica s ciljem povezivanja partnerskih sveučilišta i priprema novih aktivnosti i planiranih rezultata u sljedećem šestogodišnjem periodu. Kreativnost, uključivost i povezanost nastavnika, studenata i istraživača međusobno i s lokalnom zajednicom i dalje ostaju glavni prioriteti UNIC-a.

Konferencija je ujedno bila i prilika za analizu ostvarenih rezultata u prve dvije godine provedbe UNIC-a.
Osim za formalne sastanke bila je ovo prilika i za učenje, povezivanje i razmjenu iskustava s našim partnerima – sveučilištem Deusto iz Bilbaoa, Španjolska, Ruhr iz Bochuma, Njemačka, Koç iz Istanbula, Turska, Erasmus iz Rotterdama, Nizozemska, Sveučilišta u Corku, Irska, Liègeu, Belgija, Oulu, Finska kao i novo pridruženih partnera sa Sveučilišta Malmö iz Malma, Švedska i Sveučilišta Łódź iz Łódźa, Poljska.

  Top