Vijest
07.12.2018

Izaslanstvo Sveučilišta u Mainzu posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Prorektor za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Miloš Judaš i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dr. Branka Roščić primili su u petak 7. prosinca 2018. u posjet izaslanstvo Sveučilišta u Mainzu koju je predvodio posebni savjetnik za partnerstvo sa Sveučilištem u Zagrebu, profesor Werner E. G. Müller.

 

Kao dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti profesor Müller od 1998. aktivno sudjeluje u znanstvenom životu Hrvatske zbog čega je dobio i nagradu Spiridion Brusina za poseban doprinos razvoju prirodnih znanosti u Hrvatskoj.

Nakon održanoga predavanja u HAZU-u bio je u posjetu Sveučilištu kako bi s domaćinima razgovarao o proširenju suradnje u području posebnih programa za studente, povezivanju znanstvenika radom na zajedničkim istraživačkim projektima i mogućnostima za suradnjom na području obrazovanja učitelja u europskom okviru.

Suradnja dvaju sveučilišta počela je sklapanjem sporazuma 1975. i od tada traje neprekidno, što zajedno s činjenicom povezivanja dvaju gradova prijatelja - Mainza i Zagreba, čije prijateljstvo traje i dulje, od 1967. - svjedoči o uskoj povezanosti.

Sastanku su prisustvovali i predstavnik Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu profesor Siegfried Gehrmann kao i kolege uvaženoga gosta prof. dr. sc. Xiaohong Wang i prof. dr. sc. Renato Batel.

Sveuciliste u Mainzu_712x385

 Top