Vijest
13.03.2017

Izaslanstvo Sveučilišta u Cincinnatiju posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je 9. ožujka 2017. izaslanstvo Sveučilišta u Cincinnatiju (University of Cincinnati) iz Ohioja u Sjedinjenim Američkim Državama u sastavu: profesor Arnie Miller, profesor Daniel Marković, profesor Stanley Corkin, profesor Djoko Muratowski, profesorica Jennifer Bergeron, pomoćnica dekana Nora Wagner, profesor emeritus Kristi Nelson te Natalie Ochmann.


Sastanku na Rektoratu su nazočili i prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Miloš Judaš, dr. sc. Maja Zorica s Odsjeka za romanistiku Filozofskoga fakulteta, dr. sc. Ivona Grgurinović s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta, prof. dr. sc. Klaudio Pap, dekan Grafičkog fakulteta, doc. dr. sc. Ivana Žiljak Stanimirović, akademik Vladimir Bermanec s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, prof. dr. sc. Davor Derenčinović, prodekan za međunarodnu suradnju Pravnoga fakulteta te Dora Gelo, stručna savjetnica u Uredu za međunarodnu suradnju.

Izaslanstvo partnerskoga sveučilišta, s kojim je potpisan međusveučilišni sporazum 2013., drugi je put posjetilo Sveučilište u Zagrebu s ciljem konkretizacije postojećega sporazuma kroz ciljane suradnje. Nova međunarodna strategija Sveučilišta u Cincinnatiju je identificiranje strateških partnera u svijetu te je za područje Srednje i Istočne Europe kao partnera odabralo Sveučilište u Zagrebu.

Nakon uvodnoga razgovora, predstavnici fakulteta osvrnuli su se da dosadašnje kontakte i suradnje te iznijeli konkretne prijedloge za buduću suradnju. 

Nastavno na središnji sastanak održani su susreti na Filozofskom fakultetu, Pravnom fakultetu kao i susreti s predstavnicima Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i Fakulteta organizacije i informatike.Top