Vijest
07.07.2016

Izaslanstvo Sveučilišta u Cincinnatiju posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je 5. srpnja 2016. izaslanstvo Sveučilišta u Cincinnatiju iz Ohija u Sjedinjenim Američkim Državama u sastavu: prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Raj Mehta (Vice Provost for International Affairs) i profesorica emeritus Kristi Nelson, članica strateške grupe za Europu.Sa Sveučilišta u Zagrebu sastanku na Rektoratu nazočili su prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Ivana Franić, prodekanica Filozofskoga fakulteta, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekan Ekonomskoga fakulteta, doc. dr. sc. Marcel Burić s Odsjeka za arheologiju Filozofskoga fakulteta, doc. dr. sc. Maja Zorica s Odsjeka za romanistiku Filozofskoga fakulteta, dr. sc. Ivona Grgurinović s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta te Renata Hranjec, stručna savjetnica u Uredu za međunarodnu suradnju.

Izaslanstvo partnerskoga sveučilišta, s kojim je potpisan međusveučilišni sporazum 2013., posjetilo je Sveučilište u Zagrebu s ciljem konkretizacije postojećega sporazuma kroz ciljane suradnje. Nova međunarodna strategija Sveučilišta u Cincinnatiju je identificiranje strateških partnera u svijetu te je za područje Srednje i Istočne Europe kao partnera odabralo Sveučilište u Zagrebu.

Nakon uvodnoga upoznavanja i predstavljanja obaju sveučilišta, predstavnici fakulteta osvrnuli su se da dosadašnje kontakte i suradnje te iznijeli konkretne prijedloge za buduću suradnju. 

Sastanku na Rektoratu prethodili su posjeti gostujuće delegacije Grafičkom fakultetu gdje su ih dočekali dekan prof. dr. sc. Klaudio Pap, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Vesna Džimbeg Malčić i Ivana Žganjar iz Ureda za međunarodnu suradnju, te Ekonomskom fakultetu gdje su razgovarali s prodekanom za međunarodnu suradnju i akreditacije prof. dr. sc. Juricom Pavičićem. Tijekom susreta delegacija je obišla oba fakulteta i na taj se način ukratko upoznala s materijalnim kapacitetima ustanova, a kroz razgovore uočeni su značajni zajednički interesi koje bi u sljedećem razdoblju pokušali razvijati s ciljem provođenja zajedničkih projekata.Top