Vijest
07.09.2017

Izaslanstvo Sveučilišta s Tajlanda posjetilo Sveučilište u Zagrebu

U utorak 5. rujna 2017. izaslanstvo Rajamangala University of Technology Krungthep iz Bangkoka s Tajlanda posjetilo je Sveučilište u Zagrebu, u sastavu: Dr. Hathaikorn Panngum, dekan i ravnatelj međunarodnoga studija, Dr. Prattana Srisuk, izvršni ravnatelj međunarodnih odnosa ICUTK-a (International College, Rajamangala University of Technology Krungthep) i Mr. Pitsanuwat Sujavipant, izvršni ravnatelj za planiranje i razvoj.

U goste ih je primio prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloš Judaš sa stručnom savjetnicom za međunarodnu suradnju Dorom Gelo.

Tom prilikom gostujuća delegacija predstavila je svoje sveučilište kratkom video-prezentacijom nakon koje je prorektor Judaš predstavio i zagrebačko Sveučilište. Tijekom razgovora zaključeno je da postoje zajedničke točke interesa na kojima bi sveučilišta mogla ostvariti kvalitetnu suradnju. Između ostalih, snažno je naglašena mogućnost suradnje na području tehničkih znanosti, ali i društveno-humanističkih.

Izaslanici u gostima izrazili su zadovoljstvo ovim susretom te iskazali nadu i očekivanje konkretizacije održanih razgovora. Sveučilište u Zagrebu potvrđuje jednaki stav pa je u tom smislu otvoren put prema budućim pregovorima.Top