Vijest
26.10.2018

Izaslanstvo Politehničkoga sveučilišta iz Tirane posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Izaslanstvo Polytechnic University of Tirana u sastavu: profesor Andrea Maliqari, rektor, profesor As. Akli Fundo, prorektor, profesor Jorgaq Kaçani, dekan (Mechanical Engineering Faculty), profesor Orion Zavalani, dekan (Electrical Engineering Faculty) i Ilo Bodi, voditelj Odjela za produkciju i menadžment u utorak 23. listopada 2018. posjetilo je Sveučilište u Zagrebu.

Uvažene goste primio je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor, prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Zoran Vukić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te prof. dr. sc. Ivan Juraga, prof. dr. sc. Nikola Vladimir i prof. dr. sc. Andrej Jokić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Sastanku je prisustvovala i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.

Tom prilikom rektor Damir Boras predstavio je Sveučilište u Zagrebu i dao riječ prisutnim profesorima kako bi predstavili fakultete s kojih dolaze, a koji su potencijalni partneri u razvoju suradnje u budućnosti. Gostujuće izaslanstvo također je predstavilo svoje sveučilište kratkim uvodom rektora Andrea Maliqarija na koji su se svojim izlaganjem nadovezali ostali prisutni članovi.

Tijekom razgovora zaključeno je da postoje zajedničke točke interesa na kojima bi sveučilišta mogla ostvariti kvalitetnu suradnju, osobito zajedničkim nastupanjem u međunarodnim projektima.

Gosti iz Tirane izrazili su zadovoljstvo susretom te potvrdili očekivanja u konkretizaciji i realizaciji održanih razgovora. Sveučilište u Zagrebu potvrđuje jednaki stav pa je u tom smislu otvoren put prema budućim pregovorima.

Tirana_listopad2018Top