Vijest
02.11.2017

Izaslanstvo mađarskoga Sveučilišta Corvinus i veleposlanik u RH Nj. E. Jozsef Zoltan Magyar posjetili Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras primio je u četvrtak 26. listopada 2017. u službeni posjet izaslanstvo Corvinus University of Budapest koje je predvodio rektor prof. dr. sc. András Lánczi.

Uz rektora Borasa sa Sveučilišta u Zagrebu sastanku su nazočili: prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Lidija Kos-Stanišić, dekanica Fakulteta političkih znanosti, prof. dr. sc. Nataša Erjavec, prodekanica Ekonomskoga fakulteta, prof. dr. sc. Božidar Jaković, prodekan za studente Ekonomskoga fakulteta i prof. dr. sc. Dragan Bagić, prodekan Filozofskoga fakulteta te dr. phil. Branka Roščić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju.

Mađarsko izaslanstvo, uz rektora Lánczija činili su dr. Erzsébet Kovács, dekan Ekonomskoga fakulteta, dr. Csicsmann László, dekan Fakulteta društvenih znanosti i međunarodne suradnje, dr. Szántó Richárd, prodekan Fakulteta za menadžment, dr. Tamás Pesuth, voditelj Ureda za vanjske odnose i suradnju, István Vilmos Kovács, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju i inovacije te mađarski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Jozsef Zoltan Magyar.

Svrha posjeta bila je radni sastanak na kojem su akademski parneri predstavili svoje obrazovne i istraživačke aktivnosti uz naglasak na osiguranju kvalitete studijskih programa, na podjelu iskustava o internacionalizaciji sveučilišta te ponudi studijskih programa na engleskom jeziku.

Takoder, bilo je riječi i o mogućnostima suradnje u području organizacije seminara, konferencija, ljetnih škola te ostalih susreta koje Sveučilište u Zagrebu uspješno provodi u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku, a jedno takvo središte upravo je u procesu osnivanja na Sveučilištu Corvinus. Potpisan je i novi Erasmus+ sporazum za razmjenu studenata između ekonomskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i mađarskoga Sveučilišta Corvinus.

Kao znak dobre akademske suradnje izmedu hrvatskih i mađarskih sveučilišta te prijateljskih odnosa dviju država, predstavnike dvaju sveučilišta ugostio je na radnom ručku mađarski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Jozsef Zoltan Magyar.Top