Vijest
22.09.2016

Izaslanstvo Kineske akademije za društvene znanosti posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras 21. rujna ugostio je delegaciju Kineske akademije za društvene znanosti u sastavu: prof. Wang Weiguang, predsjednik Akademije, prof. Huang Ping, ravnatelj Instituta za europske studije, dr. Wang Lei, ravnatelj Ureda za međunarodne odnose, prof. Zhang Ping, zamjenik ravnatelja Instituta za ekonomiju, Wu Bolong, ravnatelj europskoga odsjeka Ureda za međunarodne odnose i Sun Zhaoyang, programski službenik Glavnoga ureda Akademije. U zagrebačkoj delegaciji uz rektora bio je prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost i međunarodnu suradnju, te predstavnici Konfucijeva instituta Krešimir Jurak i Meng Weiliang. Sastanku je prisustvovala i Dora Gelo iz Ureda za međunarodne odnose Sveučilišta u Zagrebu.

Na sastanku je usuglašeno jačanje međunarodne znanstvene suradnje između Kine i Hrvatske, kao i razmjena iskustava između dviju akademskih zajednica. Nakon upoznavanja i uvodnih izlaganja šefova delegacija razgovaralo se o načinima uspostave suradnje. Prepoznat je potencijal za dogovor u okviru razmjene doktoranada i post-doktoranada, kao i mogućnost osnivanja think-tank - neprofitne organizacije čiji se članovi bave istraživačkim i obrazovnim radom, projekt u kojem bi Sveučilište u Zagrebu kao najveće hrvatsko sveučilište bilo nositelj.

Rektor je uvažene goste pozvao da organiziraju znanstveni skup u sveučilišnim prostorima u Dubrovniku kao prvi korak u proširenju suradnje dviju uvaženih institucija.

Top