Vijest
05.02.2018

Izaslanstvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posjetilo Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je 2. veljače 2018. izaslanstvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koje je vodio Muhamed Safi El Musteganimi, generalni tajnik Svjetske akademije za proučavanje arapskoga jezika. U izaslanstvu je bio i Muhamed Halef, savjetnik emira Šarže za medije i obrazovanje, a ujedno i glavni ravnatelj nacionalne televizije.Uz rektora Borasa, od strane Sveučilišta u Zagrebu sastanku su nazočili prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju i dr. phil. Branka Roščić, voditeljica središnjega Ureda za međunarodnu suradnju te predstavnici Filozofskoga fakulteta: dekanica prof. dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić i prof. dr. sc. Vjeran Kursar.

Sastanak je svojom nazočnošću podržalo i izaslanstvo Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj: muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata, dr. Ahmed Smajlović Mevludi ef. Arslani, zamjenik Muftije i ravnatelj Islamske gimnazije, Nermin ef. Botonjić, tajnik Mešihata i Khaled Yassin, voditelj Ureda za odnose s arapsko-islamskim svijetom.

Svrha radnoga sastanka bila je razgovor o razvoju studija arapskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Naime, na Fakultetu se već izvodi nastava arapskoga jezika u sklopu Katedre za turkologiju stoga se razmatrala mogućnost proširenja nastave kao modula koji bi bio otvoren i za studente ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Krajnji cilj bio bi uspostava Katedre za arapski jezik i književnost za koju bi trebala stručna suradnja i akademskih institucija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

IzaslanstvoUAE_za stolom_veljaca2018 izaslanstvoUAE_brod_veljaca2018

 

 Top