Vijest
21.03.2022

Humanitarna utrka "162 stube"

Dragi natjecatelji i natjecateljice!

Bliži nam se još jedna, 15. cestovna utrka "162 stube" koja ovoga puta dobiva još veći značaj zbog humanitarnoga karaktera. Održat će se u subotu 2. travnja 2022. točno u podne.

Prikupljat će se sredstva za pomoć zaposlenicima Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čija su kuće stradale u potresu u Čučerju. Fakultet će otvoriti i humanitarni račun na koji će biti moguće dati svoj prilog i tako im olakšati svakodnevicu. Račun će biti otvoren od ožujka do kraja travnja.

Kao i prijašnjih godina, start utrke je pred dekanatom Medicinskoga fakulteta, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja "Andrija Štampar". U stazu su uključene i stube, njih 162 po kojima je utrka dobila ime.

Natjecatelji će biti podijeljeni u četiri kategorije: MEF Woman, MEF Man, ABSOLUTE Woman, ABSOLUTE Man.
Cijela staza bit će obilježena, uz prisustvo brojnih volontera koji će vas usmjeravati i pružati vam podršku. Dođite da zajedno srušimo sve rekorde!

Prijave su dostupne online i na mjestu događanja od 10 do 11.30 sati. Prijaviti se možete OVDJE.

Zbog epidemiološke situacije potičemo vas da se prijavite online putem. Također napominjemo da će se utrka održati sukladno epidemiološkim mjerama HZJZ-a, te ćemo detaljni protokol objaviti neposredno prije utrke.

Kao i svake godine za sve sudionike bit će osigurane promotivne majice, krafne i piće osvježenja, a tri najbolja u svakoj kategoriji bit će nagrađeni medaljama, poklon bonovima i paketima sponzora. Paralelno s utrkom na radilištima u prostorijama Medicinskoga fakulteta, educirani studenti iz Studentskih sekcija za kardiologiju, ortopediju i traumatologiju, radiologiju, pravilnu prehranu te Studentske ekipe prve pomoći (StePP), održavat će radionice i odgovarati na pitanja sugrađana.

Utrka počinje točno u 12 sati!

Dužina staze je 4200 metara, a broj stuba 162!

Veselimo se vašem dolasku i ponovnom okupljanju!

Vaš SportMEFTop