Vijest
12.07.2022

Gradonačelnik Dubrovnika primio rektora Borasa i izabranoga rektora Lakušića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je 11. srpnja 2022. u gradskoj vijećnici prof. dr. sc. Damira Borasa, rektora Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr.  sc. Stjepana Lakušića, njegova nasljednika na toj funkciji od 1. listopada 2022. Sastanku je nazočio i rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum.

Rektor Boras osvrnuo se ovom prigodom na dva mandata na čelu zagrebačkoga Sveučilišta, istaknuvši kontinuiranu prijateljsku suradnju s Gradom Dubrovnikom i dubrovačkim Sveučilištem. Gradonačelniku Frankoviću predstavio je novoga rektora od nove akademske godine Stjepana Lakušića, izrazivši nadu da će se suradnja ove dvije visokoobrazovne institucije, kao i Grada, nastaviti i dalje.

Gradonačelnik Franković zahvalio se rektoru Borasu na izvrsnoj i otvorenoj suradnji. „Imali smo čast što ste kao rektor Sveučilišta u Zagrebu rado sudjelovali u svim manifestacijama od značaja za Grad Dubrovnik, našim svečanim sjednicama povodom Dana Grada i Feste svetog Vlaha i Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostat ćete prijatelj grada, vrata su Vam otvorena i uvijek ste dobrodošli“, poručio je gradonačelnik Franković. Novom rektoru poželio je puno sreće, da i on postane prijatelj i ljubitelj Grada, a najavio je i zajedničke projekte koji će se nastaviti s novim vodstvom sveučilišta.

Rektoru Damiru Borasu s rujnom istječe osam godina na čelu Sveučilišta u Zagrebu, a novoga rektora, koji će biti 84. čelna osoba u nizu na čelu te institucije, izabrao je Senat Sveučilišta u Zagrebu u ožujku ove godine. Prof. dr. sc. Stjepan Lakušić od 2018. obnaša dužnost dekana Građevinskoga fakulteta, dok je još od 2014. bio prodekan za znanost iste institucije.Top