Vijest
11.02.2019

'Global Women's Breakfast' - povezivanje znanstvenica na području kemijskih istraživanja

Farmaceutsko-biokemijski fakultet, u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom, u utorak će 12. veljače 2019. od 10 do 13 sati ugostiti Global Women's Breakfast, znanstveno događanje pod nazivom Empowering Women in Chemistry: A Global Networking Event (Osnaživanje žena u području kemije: globalni događaj umrežavanja). Manifestacija se odvija u sklopu stote obljetnice organizacije International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC).

Global Women's Breakfast odvijat će se istoga dana na više od 160 lokacija diljem svijeta. Početak će imati u Novom Zelandu te potom napredovati zapadno po vremenskim zonama. Cilj događanja je povezivanje znanstvenica na području kemijskih istraživanja u različitim stadijima karijere, u svrhu protoka informacija te lokalne i međunarodne suradnje. Manifestacija će biti popraćena na društvenim mrežama pod oznakama #IUPAC100 i #globalbreakfast, kao i na službenoj web-stranici IUPAC-a. Global Women's Breakfast je događanje u kojem sudjeluju isključivo žene.

IUPAC je međunarodna nevladina organizacija posvećena promociji kemije. Članica je Međunarodnog vijeća znanosti i ove godine slavi stotu obljetnicu od osnutka. Hrvatska po prvi puta sudjeluje u ovakvom događanju, i to na izravni poziv IUPAC-ove glavne međunarodne organizatorice, prof. dr. sc. Mary Garson.

Detalji se mogu naći OVDJE.

 Top