Vijest
29.03.2022

Filozofski fakultet dodijelio sredstva za studentske projekte u 2022.

Voditelji studentskih projekata Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu potpisali su 24. ožujka 2022. ugovore o korištenju sredstava dodijeljenih na Natječaju za sufinanciranje studentskih projekata u 2022. godini. Sredstva u ukupnom iznosu od 154.320,00 kn dodijeljena su za znanstvene, stručne, istraživačke i umjetničke projekte, radionice, seminare, kulturne djelatnosti te za izdavanje studentskih časopisa i materijalne troškove.

Odabrano je 28 projekata koja pokrivaju različite znanstvene discipline – arheologiju, etnologiju i kulturnu antropologiju, filozofiju, fonetiku, hungarologiju, informacijske i komunikacijske znanosti, povijest, povijest umjetnosti i sociologiju.

"Prošle godine najavio smo da ćemo raditi na tome da povećamo proračun za studentske projekte. U skladu s time proračun za projekte ove godine je porastao s 90 tisuća na 150 tisuća kuna godišnje. Siguran sam da će i vaši rezultati porasti. Ujedno najavljujem da ćemo organizirati prezentaciju vaših rezultata na fakultetskoj razini tako da vam ova projektna aktivnost bude prilika da steknete neke generičke kompetencije koje ćete trebati u svojem budućem radu", rekao je voditeljima studentskih projekata dekan Filozofskoga fakulteta izv. prof. dr. sc. Domagoj Tončinić.

Studentski projekti važna su platforma za razvoj akademskih, istraživačkih i organizacijskih vještina svih sudionika. Uključivanjem u projekte studentice i studenti nastavne sadržaje mogu primijeniti u istraživačkoj praksi, a stječu i mnoge druge kompetencije iz znanstvene discipline kojom se bave.Top