Vijest
11.04.2019

Festival znanosti od 8. do 13. travnja 2019.

Već 17. godinu održavat će se Festival znanosti i zasjat će u svim bojama – jer su upravo "boje" njegova ovogodišnja tema.
Kako vidimo boje? Što je uopće boja? Znate li da su kromosomi dobili svoje ime po boji? Zašto je nebo plavo? Zašto je Sunce žuto, oblaci bijeli, krv crvena, a klorofil zelen? Tisuću je pitanja, a kažu da u znanosti svaki odgovor rađa još deset novih. U 2019. godini slavimo 100 godina Međunarodne astronomske unije i 50 godina od spuštanja čovjeka na Mjesec. Navršava se 150. godina otkako je Dmitrij Ivanovič Mendeljejev objavio otkriće periodnoga sustava elemenata pa je stoga 2019. proglašena međunarodnom godinom periodnoga sustava elemenata.

Izaberite svoje omiljene boje u šarenilu programa Festivala znanosti u mnogim gradovima diljem Hrvatske od ponedjeljak 8. travnja do subote 13. travnja 2019.!

Na Festivalu će sudjelovati brojni fakulteti Sveučilišta u Zagrebu:

Agronomski fakultet
Arhitektonski fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Fakultet organizacije i informatike Varaždin
Fakultet prometnih znanosti
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Geodetski fakultet
Građevinski fakltet
Medicinski fakultet
Metalurški fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Rudarsko-geološko-naftni fakultet
Tekstilno-tehnološki fakultet
Veterinarski fakultet

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže.

O FESTIVALU ZNANOSTI 2019.

FACEBOOK stranicaTop