Vijest
04.04.2022

Festival prilika za mlade – Radi, uči, volontiraj!

Festival prilika za mlade – Radi, uči, volontiraj!, trodnevni program namijenjen nezaposlenim mladima, studentima, ali i svima drugima iz cijele Hrvatske koji su zainteresirani za rad, praksu i volontiranje u organizacijama civilnoga društva održavat će se od 6. do 8. travnja 2022. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25).

Festival zajednički organizira Inicijativa mladih za ljudska prava, u suradnji s Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu s ciljem predstavljanja udruga i njihovog rada mladima i svima zainteresiranima.

U okviru Festivala, održat će se dva panela, neformalni networking, predstavljanje primjera dobrih praksi organizacija civilnoga društva, karijerni speed dating između organizacija civilnoga društva kao poslodavaca i voditelja volonterskih programa te zainteresiranih mladih za uključivanje u aktivnosti i rad civilnoga sektora. Uz to, Festival nudi i radionice domaćih i stranih udruga za mlade na kojima će biti testirane inkluzivne metodologije volontiranja, radionice razvoja vještina za mlade, koja će uključivati pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao te izložbu Mirovni aktivizam devedesetih i danas.

Detaljan program

Festival je dio projekta Social Innovators, čiji je cilj utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te promicati zapošljavanje u udrugama ne samo kao mjestima gdje mladi mogu naučiti nove vještine i znanja nego i kao atraktivnim okružjima za rad, učenje i održiv doprinos zajednici. Osim toga, projekt želi potaknuti razvoj socijalnih inovacija. Projekt u Hrvatskoj koordinira Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), a on se, zajedno s ovim edukacijskim programom, provodi i u Sloveniji te u Bugarskoj, uz potporu norveških ekspertnih partnera.

                  Top