Vijest
06.03.2017

'EUphony orkestar' na koncertnoj turneji u Zagrebu

Projekt EUphony orkestar pokrenut je prije šest godina na inicijativu Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu i Akademije Liszt Ferenc iz Budimpešte. Pet muzičkih akademija srednjoeuropske regije (Budimpešta, Beč, Ljubljana, Graz i Zagreb) 2011. organiziralo je turneju studentskog simfonijskog orkestra pod dirigentskim vodstvom čuvenoga Zoltana Kocsisa. Zemlja domaćin je tada bila Mađarska, a dvije godine kasnije Austrija, kada je povodom proslave 50. obljetnice postojanja Umjetničke akademije u Grazu (Kunstuniverität Graz), EUphony orkestar otišao na turneju pod umjetničkim vodstvom Oswalda Sallabergera. Prošle je godine zemlja domaćin bila Hrvatska, a EUphony orkestar koji je bio sastavljen od studenata sedam muzičkih akademija iz šire regije, izveo je djela hrvatskih skladatelja Blagoja Berse (Sunčana polja), Dore Pejačević (Phantasie concertante za klavir i orkestar) te simfonijsku poemu Richarda Straussa Ein Heldenleben.

Ove godine se ovaj sjajan projekt nastavlja i još jedna generacija mladih glazbenika dobit će priliku muzicirati zajedno i dati svoju osobnost u svrhu postizanja zajedničke harmonije i oživljavanja glazbe u umjetničkim djelima velikih skladatelja. Drugi koncert ovogodišnje turneje bit će održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak 6. ožujka 2017. u 19.30 sati pod dirigentskim vodstvom Eda Spanjaarda. Na programu će biti djela C. Debussyja, G. Gerswina i A. Coplanda.

Osim vrijednih umjetničkih i pedagoških dosega ovaj je koncert zalog boljem upoznavanju različitih kultura, tradicija i naroda i može na način kako to samo glazba zna, otvoriti nove putove prijateljstva, razumijevanja i zajedničkog suživota na ovim prostorima.

Svojim odazivom možete podržati mlade umjetnike i ovaj iznimni međunarodni projekt.
Ulaznice
možete rezervirati prijavom na e-poštu: producent@remove-this.muza.hr do četvrtka 2. ožujka 2017., do 12 sati. Ulaznice će se moći preuzeti na info pultu prije početka koncerta.Top