Vijest
26.10.2022

Erasmus projekt DEAL dobitnik Europske nagrade za inovativno poučavanje za 2022.

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedan je od četiri hrvatska dobitnika ovogodišnje Europske nagrade za inovativno poučavanje, koja se dodjeljuje od 2021. godine, a kako bi, među ostalim, potaknula uspostavu europskoga obrazovnog prostora do 2025.

Projekt "Razvoj pismenosti i učenje jezika za učenike mlađe dobi i u nepovoljnom položaju" prof. dr. sc. Tamare Turza-Bogdan proveden je u suradnji s partnerima iz Slovenije, Sjeverne Makedonije i zagrebačke Osnovne škole Ivan Gundulić. Cilj je projekta učinkovitije djelovati na razvoj jezičnih vještina i pismenosti djece koja su zbog svojih jezičnih i kulturoloških posebnosti u nepovoljnijem položaju u odnosu na vršnjake te time poboljšati njihova ukupna obrazovna postignuća.

Europska nagrada za inovativno poučavanje – EITA nagrađuje dobre nastavne prakse u okviru programa Erasmus+ kako bi se odalo priznanje školama i nastavnicima koji su dali izniman doprinos struci. Nagrada pridonosi isticanju vrijednosti europske suradnje u području odgoja i obrazovanja.

Ovogodišnji hrvatski dobitnici svoje su nagrade EITA zaslužili zbog inovativnih metoda poučavanja kojima su unaprijedili rad svojih ustanova kroz provođenje Erasmus+ projekata.

EITA se dodjeljuje završenim projektima koje svake godine odabiru nacionalne agencije koje provode program Erasmus+. Ovogodišnji tematski prioritet nagrade vezan je uz zajedničko učenje te promicanje kreativnosti i održivosti, što je izravno povezano s inicijativom Europske komisije The New European Bauhaus.

Pogledajte videozapis u kojem prof. dr. sc. Tamara Turza-Bogdan predstavlja nagrađeni projekt

Turza Bogdan 

Prof. dr. sc. Tamara Turza Bogdan 

O svim dobitnicima i više možete vidjeti OVDJE.

Izvor informacija: mrežne stranice AMPEU (Agencija za mobilnost i programe EU)

nagrada DEALTop