Vijest
26.03.2021

EIT Jumpstarter Info day 2021!

EIT Jumpstarter je predakceleracijski program Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), namijenjen znanstvenim projektnim timovima, inovatorima, znanstvenicima, doktorandima i studentima diplomskih studija iz sljedećih područja: healthcare, agri-food, raw materials, energy, urban mobility i manufacturing industries. Pokrenut je kako bi se podupro razvoj inovacija u zemljama središnje, istočne i južne Europe.

Što EIT Jumpstarter nudi?

Inovatore će tijekom šestomjesečnoga programa podučavati svjetski stručnjaci, pod čijim će vodstvom naučiti od ideje razviti legitimni poslovni model za svoje proizvode i usluge te se pripremati za natjecanje u plasiranju ideja (eng. pitch contest). Najbolji će timovi iz svakoga područja imati priliku osvojiti 10.000 eura vrijednu novčanu nagradu. Osim toga, inovatori će dobiti priliku upoznati potencijalne partnere, investitore, predstavnike zakonodavnih tijela i tvrtki koje bi mogle proizvoditi njihovu inovaciju, potencijalne prve kupce te mjesta za testiranje.

Sva su područja zastupljena kroz hubove, a Sveučilište u Zagrebu službeni je hub za dva od navedenih područja – EIT Health i EIT Manufacturing.

S ciljem da približe mogućnosti koje program donosi svojim sudionicima, tvrtka Invento Capital Partners, u ulozi huba za EIT Innoenergy inovacijsku zajednicu, organizira EIT Jumpstarter Info day. Na tom će se informativnom događaju moći doznati sve pojedinosti vezane uz postupak prijave, ali i čuti iskustva prošlogodišnjih sudionika Jumpstartera. Na sva pitanja koja su specifično vezana uz određeno područje, odgovorit će im predstavnici hubova koji određeno područje zastupaju.

Info day održavat će se 1. travnja od 10 do 13 sati, a prijaviti se možete OVDJE.

Prijave za Jumpstarter program traju do 16. travnja 2021. u 23.59 sati, a prijaviti se možete OVDJE.

Sve dodatne informacije o programu potražite OVDJE.Top