Vijest
15.11.2019

EIT HEALTH Innovation Day u Zagrebu: objavljena imena pobjednika

Izabrani su pobjednici natjecanja u sklopu manifestacije EIT HEALTH Innovation Day, koji se u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u svojstvu EIT Health Hub-a za Hrvatsku, održao 7. studenoga 2019.

VIDEO S DOGAĐANJA

U sklopu jednodnevnog programa razvoja inovacija - čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenoga sustava - održano je natjecanje za rješenja problema u okviru EIT HEALTH teme  „Bringing Care Home – Izazovi aktivnoga i zdravoga starenje od mladosti do duboke starosti!“ uz pomoć mentora iz Lean Startup Hrvatska te stručnjaka iz Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i IoT & Digital Health područja tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Osam studentskih timova kreiralo je i prezentiralo svoja rješenja stručnom žiriju, koji je prema standardiziranim kriterijima ocijenilo i odabralo tri najbolja tima. Prvo mjesto osvojio je tim AS koji je razvio rješenje u obliku aplikacije Dementy koja služi za edukaciju članova obitelji dementnih osoba i podršku volontera. Tim AS okupio je studentice i studente diplomskih i poslijediplomskih studija Medicinskoga fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, Ekonomskoga fakulteta te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Upoznali su se prije početka natjecanja, formirali tim i osvojili prvu nagradu: odlazak na Winners Event u Pariz.

U Parizu će imati priliku susresti se s ostalim pobjedničkim timovima sa svih sudjelujućih i-Day sveučilišta te dobiti stručnu podršku za daljnji razvoj svoje ideje. Svi članovi drugonagrađenog tima osvojili su poklon bonove u vrijednosti 750 kuna, a trećeplasirani bonove u vrijednosti 520 kn.

Budući da je tema bila vezana uz aktivno i zdravo starenje, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar su omogućili da u i-Day programu sudjeluju i gošće umirovljenice iz domova za starije osobe pa su se svi studenti imali prilike u neposrednoj komunikaciji upoznati s izazovima treće životne dobi.

Čestitamo svim pobjednicima!

Fotografija pobjedničkoga tima: Petar StarčevićTop