Vijest
04.11.2019

'EIT HEALTH Innovation Day' održava se 7. studenoga

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u svojstvu EIT Health Hub-a za Hrvatsku, u četvrtak 7. studenoga 2019. organizira EIT HEALTH Innovation Day, jednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenoga sustava. 

Program se prvi puta provodi na Sveučilištu u Zagrebu, u okviru EIT HEALTH projekta Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju, a domaćin događanja je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. 

Ovogodišnji Innovation days provode se u razdoblju od 10. listopada do 16. studenoga 2019. na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, između ostaloga na Sveučilištu u Oxfordu, Sveučilištu Sorbonne, Imperial College London i drugim prestižnim europskim sveučilištima.

Iako je svojim formatom sličniji hackathonu, program prije svega ima edukativan karakter, a cilj mu je potaknuti studente na poduzetnički način razmišljanja i upoznavanje s inovacijskom metodologijom primjenom design thinking pristupa.

Studentski će timovi razvijati inovativna rješenja za probleme u okviru EIT HEALTH teme  „Bringing Care Home – Izazovi aktivnoga i zdravoga starenje od mladosti do duboke starosti!“ uz pomoć mentora iz Lean Startup Hrvatska te stručnjaka iz Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i IoT & Digital Health područja tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Studentska rješenja ocjenjivat će stručni žiri, a pobjednički će tim biti nagrađen sudjelovanjem na Winners Event u Parizu, na kojem će se susresti svi studenti koji su sudjelovali na događanjima EIT HEALTH Innovation Day. Također, studenti će dobiti podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu.

eit health_logoTop