Vijest
18.12.2015

Dodijeljene nagrade Hrvatskoga akademskoga sportskoga saveza za 2015. godinu

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu 16. prosinca 2015. održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskoga akademskoga sportskoga saveza.

Najuspješnijim studentima sportašima nagrade su dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednik Hrvatskoga akademskoga sportskoga saveza doc. dr. sc. Zrinko Čustonja te potpredsjednici HASS-a Toni Gamulin i Haris Pavletić. Kategorije u kojima su laureati nagrađeni su najbolja ženska ekipa, najbolja momčad, najbolji ženski i muški pojedinac, nagrada za Fair-play te nagrada za životno djelo.

Svečanost dodjele godišnjih nagrada započela je uvodnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i predsjednika Hrvatskoga akademskoga sportskoga sveza doc. dr. sc. Zrinka Čustonje, koji su istaknuli da veliki uspjesi studenata sportaša u 2015. godini doprinose i promociji i razvoju akademskoga sporta u Hrvatskoj. Također, istaknuta je želja da hrvatski studenti sportaši ove sjajne rezultate ponove i na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016.

Na svečanosti je uslijedila dodjela nagrada koje su ove godine dobili ženska košarkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu, koja je osovojila zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Kopru, futsal momčad Veleučilišta VERN', koja je osovojila prvo mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Poznanju, judašica Andrea Bekić, dobitnica srebrne medalje na Ljetnoj Univerzijadi u južnokorejskom Gwangjuu; Kristijan Grbeša, dobitnik zlatne madalje u Poznanju u futsalu, Zagrebački sveučilišni sportski savez za Fair-play te profesorica Jadranka Protić za životno djelo.

 Top