Vijest
13.07.2017

Dodijeljene diplome studentima osme generacije diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije

Svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije održana je u petak 14. srpnja 2017. u 10 sati, u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Osmoj generaciji studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije diplome su uručili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i profesor Daniel Hagège sa Sveučilišta u Orléansu, koji je ujedno i jedan od koordinatora ovoga studijskoga programa. Svečanosti je nazočila Nj. E. Corinne Meunier, veleposlanica Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.

Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji koji su čelnici dviju institucija potpisali u studenom 2007. Na temelju Sporazuma, studentima Sveučilišta u Zagrebu koji studiraju na diplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz područja molekularne biologije te na diplomskom studiju Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz područja molekularne biotehnologije, omogućeno je pohađanje dijela nastave koju izvodi Sveučilište u Orléansu, kao i obavljanje prakse u francuskim tvrtkama, čime će steći preduvjete za stjecanje francuske diplome Sveučilišta u Orléansu na razini magistra iz područja bioindustrije (Diplôme de Master du domaine Sciences et Technologie, mention Sciences du Vivant, spécialité techniques bio-industrielles).

Program je usklađen s Bolonjskim procesom, a u izvođenju nastave na drugoj godini diplomskoga studija sudjeluju profesori Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Uz Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Orléansu, realizaciju programa podržava Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.

Svečana dodjela diploma osmoj generaciji studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije održana je u prisustvu prorektora za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloša Judaša, prodekana za međunarodnu suradnju Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomice Hrenara, prodekana za međunarodnu suradnju Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Antonija Starčevića, koordinatora studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu prof. dr. sc. Vladimira Mrše i koordinatorice studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu prof. dr. sc. Višnje Besendorfer. U ime promoviranih studenata prisutnima se obratila studentica Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Martina Glavan.Top