Vijest
18.04.2017

Deseti 'Dan međunarodne suradnje na FOI-ju'

Jubilarni 10. Dan međunarodne suradnje održat će se u četvrtak 20. travnja 2017. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (u dvorani 10 u prizemlju zgrade). Nakon uvodnih pozdrava, koje će održati dekan prof. dr. sc. Neven Vrček i pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije mr. sc. Ana Odak, začetnica projekta Dana međunarodne suradnje prof. dr. sc. Blaženka Divjak reći će nekoliko prigodnih riječi povodom obljetnice, dok će nas izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep uvesti u program.

Glavni dio programa su pozvana predavanja koja će održati prof. dr. sc. Anna Czarczyńska s Kozminski University u Varšavi, najboljega poljskoga privatnog sveučilišta sa snažnom međunarodnom reputacijom i visokim kotiranjem na međunarodnim rang-listama, te prof. dr. sc. Lourdes Guàrdia s Open University of Catalonia u Barceloni, prvog on-line sveučilišta u svijetu koje trenutno broji oko 55 000 studenata i smatra se jednom od najprestižnijih institucija za obrazovanje na daljinu u svijetu.

Nakon pozvanih predavanja uslijedit će zanimljiva panel diskusija pod nazivom How did we benefit from EU programmes?. Na panel diskusiji sudjelovat će mr. sc. Ana Odak, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, gošće s partnerskih sveučilišta - prof. dr. sc. Anna Czarczyńska i prof. dr. sc. Lourdes Guàrdia, prof. dr. sc. Matjaž Colnarič s Fakulteta za elektrotehniku, računalstvo i informatiku Sveučilišta u Mariboru te prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan Fakulteta organizacije i informatike. Na poslijepodnevnom dijelu će studenti FOI-ja, kao i gostujući studenti, predstaviti svoja međunarodna iskustva.Top