Vijest
31.05.2017

Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj

Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj održat će se 9. i 10. lipnja 2017. u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovo dvodnevno događanje, koje će uz liječničke karijere obuhvatiti i sestrinske, farmaceutske i stomatološke započet će u petak 9. lipnja 2017. u 10 sati u dvorani Čačković Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3.

Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj ove godine održavaju se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Cilj je ovoga događanja pružiti uvid budućim i sadašnjim zdravstvenim djelatnicima mogućnosti koje pruža Hrvatska te s druge strane pružiti mogućnost svim poslodavcima koji imaju različite poticajne mjere zapošljavanja da svoje programe predstave svim zainteresiranima te ih tako privuku k sebi.

Svoje mogućnosti zaposlenja mogu predstaviti klinike, klinički bolnički centri, opće i županijske bolnice, privatne poliklinike, istraživačke i farmaceutske kompanije, zavodi, oružane snage i drugi u čijem je interesu zaposlenje obrazovanoga kadra.

Misija je Centra za planiranje zanimanja u bimedicini i zdravstvu da aktivno utječe na zapošljavanje studenata, ali i drugih zdravstvenih djelatnika u Republici Hrvatskoj, kako bi olakšao i pomogao u izboru najprimjerenije specijalizacije ili drugoga radnoga mjesta unutar hrvatskoga zdravstvenoga sustava.

Dani zdravstvenih karijera u RH otvoreno je za sve zdravstvene i nezdravstvene institucije koje zapošljavaju zdravstvene djelatnike. Događaju će prisustvovati studenti biomedicinskih fakulteta, mladi liječnici, farmaceuti, stomatolozi, medicinske sestre i tehničari te ostali sudionici sustava zdravstvene zaštite.

Uz izložbeni dio predviđeni su i blokovi predavanja koji bi obuhvatili segmente vezane uz sve što zdravstvene djelatnike očekuje prilikom "izlaska" na tržište rada.Top