Vijest
19.04.2017

Dan otvorenih vrata Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U organizaciji Medicinskoga fakulteta, Studentskoga zbora i studentskih udruga osnovanih pri Medicinskom fakultetu održat će se Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u subotu 22. travnja od 10 do 15 sati.

Dan otvorenih vrata namijenjen je prvenstveno srednjoškolcima, potencijalnim studentima medicine, njihovim roditeljima, a i svima zainteresiranima koji se žele pobliže upoznati s Fakultetom i svim znanstveno-nastavnim i istraživačkim aktivnostima koje se na njemu provode. Između ostaloga, bit će govora o upisu, nastavnom programu i uvjetima studiranja, a odgovore na sva pitanja moći će se dobiti u razgovoru sa studentima i profesorima Fakulteta.

Predviđen je i organizirani obilazak Fakulteta, u okviru kojega će se moći razgledati neki od bazičnih zavoda, suvremeno opremljeni laboratoriji, vidjeti kako ljudski organi izgledaju pod mikroskopom, kako žive laboratorijski štakori ili saznati neke zanimljivosti vezane uz ljudski mozak. Uz sve to predstavit će se i studentske udruge koje su dio studentskoga života i funkcioniraju kao mjesta učenja, zabave i izvan nastavnih aktivnosti.

Medicinski fakultet je ustanova duge tradicije koja obrazuje gotovo tri četvrtine svih doktora medicine u Hrvatskoj i oko 80 posto doktora medicinskih znanosti. Fakultet je vrlo aktivno uključen u rješavanje rastućega problema nedostatka liječnika u Republici Hrvatskoj na način da su zadnjih godina povećane upisne kvote, zatim uvođenjem novih studijskih programa, kao i pružanjem različitih vidova cjeloživotne poslijediplomske edukacije liječnika i drugih zdravstvenih profesionalaca.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata ujedno je i sastavni dio širih aktivnosti u sklopu obilježavanja 100. godišnjice osnutka Medicinskoga fakulteta u Zagrebu.Top