Vijest
14.02.2017

Dan otvorenih vrata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu organizira treći Dan otvorenih vrata u petak 17. veljače 2017., od 10 do 15 sati. Za javnost će biti otvorena vrata svih zavoda Fakulteta na Marulićevu trgu 19, Marulićevu trgu 20 i Savskoj cesti 16. Djelatnici i studenti približit će javnosti znanstvenu, nastavnu i stručnu djelatnost Fakulteta u području tehničkih znanosti, u polju kemijskoga inženjerstva i polju drugih temeljnih tehničkih znanosti te u području prirodnih znanosti (kemija).

Pripremljene su mnogobrojne znanstvene i edukativne radionice, a sve laboratorije moći će vidjeti učenici gimnazija, srednjih strukovnih škola, osnovnih škola, te svi drugi zainteresirani. U organizaciji te provedbi događanja sudjeluju nastavnici, asistenti i tehnički suradnici Fakulteta te više od pedeset studenata. Javnosti će se na vrlo zanimljiv način prezentirati ono u čemu je Fakultet izvrstan, a posjetitelji će se moći uvjeriti kako na Fakultetu studenti stječu široko znanje kroz veliki broj kvalitetnih studijskih programa.

Fakultet je svjestan svoje odgovorne pozicije jedne od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, na što ga obvezuje i duga tradicija izvrsnosti i slavna prošlost u kojoj je, među brojnim istaknutim znanstvenicima, bio i Vladimir Prelog, profesor organske kemije od 1934. do 1941. i dobitnik Nobelove nagrade 1975.

Zanimljivo je napomenuti da se za upis na preddiplomske studije Fakulteta svake godine prijavi nekoliko puta više kandidata nego što je upisna kvota.

 

 Top