Vijest
17.09.2014

Dan nastavnika Sveučilišta u Zagrebu

U srijedu 24. rujna 2014. od 9 do 17 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na lokaciji Ulica kralja Zvonimira 8, održavat će se Dan nastavnika Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu kojega će svečano biti otvoren Centar za unapređenje nastavničkih kompetencija.

Program Dana nastavnika Sveučilišta u Zagrebu započet će pozdravnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alekse Bjeliša, prorektorice za studente i studije prof. dr. sc. Blaženke Divjak te voditeljice Centra za unapređenje nastavničkih kompetencija Jasenke Gojšić.

U nastavku programa, od 10.30 do 17 sati, održat će se prezentacije, panel-diskusije, predavanja i seminari na ukupno četiri lokacije u zgradi Sveučilišta u Zagrebu, u Zvonimirovoj 8. Između ostaloga, teme aktivnosti koje će se održavati u okviru programa Dana nastavnika Sveučilišta u Zagrebu vezane su uz izazove i perspektive karijere sveučilišnih nastavnika, etiku i estetiku u sveučilišnoj nastavi, tehnike vizualne organizacije informacija na teorijskoj i praktičnoj razini i dr.

Program i prijava

Centar je osnovan u studenom prošle godine odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu s ciljem koordinacije i pružanja potpore sveučilišnim nastavnicima te osiguravanja kvalitete poučavanja i poticanja izvrsnosti u nastavnom radu, a time i uspješnijeg postizanja ishoda učenja studenata, njihove motiviranosti za učenje te zadovoljstva akademskog osoblja (nastavnika) svojim radom u nastavi.

Između ostalih aktivnosti, Centar će u sklopu svojih djelatnosti provoditi istraživanja procjene potreba nastavnika za podrškom i daljnjom edukacijom, kao i druga relevantna istraživanja u području kvalitete nastave na Sveučilištu, organizirati različite programe usavršavanja nastavnika na razini Sveučilišta i sastavnica te vrednovati njihovu realizaciju.

Pozivnica (.pdf)

Detaljnije informacije o Centru za unapređenje nastavničkih kompetencija Sveučilišta u Zagrebu dostupne su na poveznici:
http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/cjelozivotno-obrazovanje-i-usavrsavanje/podrska-nastavnicima/centar-za-nastavnike/

Top