Vijest
05.11.2019

Dan karijera PMF-a "WISe – WorkIn' Science 2019."

U zgradama Matematičkoga i Fizičkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Bijenička cesta 30 i 32) u srijedu 6. studenoga 2019. od 11 do 17 sati održat će se drugi "WISe – WorkIn' Science" - dan karijera PMF-a. Cilj ovoga događanja, koji je u organizaciji studenata i djelatnika PMF-a nagrađen i Rektorovom nagradom za društveni rad, je informirati i upoznati studente svih odsjeka s tržištem rada te približiti studentima svih godina mogućnost zapošljavanja tijekom i nakon studija.

Istovremeno, WISe tvrtkama, ustanovama i udrugama, u čijim timovima rade stručnjaci prirodoslovno-matematičkih struka, omogućeno je predstavljanje studentima te je stvorena prilika za izravan kontakt i komunikaciju s budućim kandidatima za posao. Također, otvaraju se novi i šire postojeći modeli suradnje sa studentima putem studentskih praksi itd., što opet posljedično otvara mogućnost odabira najboljih i najmotiviranijih kandidata.

Prošlogodišnji WISe bio je vrlo uspješan i na njemu je sudjelovalo više od 45 poslodavaca te više od 2 tisuće posjetitelja, a ovogodišnji bi mogao i nadmašiti te brojke! Naime, najavljen je dolazak 70 poslodavaca koji će imati na raspolaganju izložbeni prostor gdje će moći predstaviti svoju djelatnost i poslove namijenjene stručnjacima "PMF-ovskih struka". Dio programa čine okrugli stolovi gdje studenti mogu komunicirati sa starijim kolegama sa svoga fakulteta, visokoobrazovanim stručnjacima, alumnijima (najavljeno njih 40-ak) koji će podijeliti svoja iskustva.

Potreba za ovakvom manifestacijom ukazala se zbog nužnosti poboljšanja mobilnosti studenata i olakšanja interakcije studenata i tvrtki. Shodno tomu, u planu je i osnivanje Karijernoga centra PMF-a.

Glavni organizatori WISe-a su motivirani studenti svih sedam odsjeka PMF-a, u suradnji sa svojim profesorima i asistentima. Poslodavci se još uvijek mogu prijaviti na sudjelovanje putem obrasca koji se nalazi na službenoj mrežnoj stranici događanja.Top