Vijest
27.03.2017

'Dan i noć na PMF-u' 7. travnja

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 7. travnja 2017. organizira manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima PMF-a te svim zainteresiranim posjetiteljima.

Manifestacija će svečano biti otvorena 7. travnja 2017. u 11 sati, u zgradi Matematičkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Bijenička 30).

U sklopu Dana i noći na PMF-u održat će se sedam manifestacija: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Manifestacija će se održavati od 10 do 23 sata u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a tijekom više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka, posjetiteljima svih uzrasta bit će predstavljena ljepota i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihova presudna važnost za razvoj društva.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine očekuje da će programe manifestacije pratiti oko 12 000 posjetitelja kojima će više od 1000 studenata, nastavnika i djelatnika PMF-a na zanimljiv način prezentirati prirodne znanosti.

Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj, koji se na PMF-u održava već dugi niz godina, a pod nazivom Dan i noć na PMF-u  od 2015. godine.

Program možete preuzeti na ovoj poveznici.

 Top