Vijest
29.06.2017

Dan doktorandâ Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta održat će se 30. lipnja 2017.

U petak 30. lipnja 2017. u 13 sati održat će se Dan doktorandâ Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojega je organiziran i okrugli stol Kako znanstvena istraživanja RGNF-a mogu pomoći hrvatskim gospodarstvenicima?, koji će započeti u 16 sati u fakultetskoj Velikoj vijećnici.

Dan doktorandâ započet će uvodnim obraćanjima prodekanice za znanost i međunarodnu suradnju Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Sibile Borojević-Šoštarić i predsjednika Hrvatske udruge diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu AMAC-RGNF Dragutina Domitrovića, nakon čega će uslijediti predstavljanje doktorskih tema i doktorskih radova nagrađenih na sajmovima inovacija.

Cilj je ovoga događanja povećati interes gospodarskih partnera za znanstvena istraživanja Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta, ostvariti tematsko povezivanje doktorskih radova Fakulteta s potencijalnim korisnicima rezultata iz područja gospodarstva i drugih institucija te predstaviti novi pilot-projekt Fakulteta i AMAC-RGNF-a pod nazivom 'AMAC-RGNF baza tema doktorskih disertacija'.

Na okruglom stolu Kako znanstvena istraživanja RGNF-a mogu pomoći hrvatskim gospodarstvenicima? raspravljat će se o trenutačnom stanju tržišta, struke i trendova u znanstvenim i tehnološkim promjenama, o rješenjima za nove i dinamične izazove s kojima se susreće struka te koji je doprinos doktorskih istraživanja i na koji način javnost utječe na tijek gospodarskih procesa u rudarskim, geološkim i naftnim strukama.

U panel-raspravi sudjelovat će predsjednik alumni organizacije AMAC-RGNF Dragutin Domitrović, predstavnik područja rudarstva doc. dr. sc. Petar Hrženjak, predstavnica gospodarstvenika područja geologije Lilit Cota, predstavnik gospodarstvenika područja geološkoga inženjerstva Želimir Pekaš, predstavnik gospodarstvenika područja naftnoga rudarstva Jerko Jelić Bata te prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju RGN fakulteta izv. prof. dr. sc. Sibila Borojević-Šoštarić.

Dan doktorandâ zajednički organiziraju Rudarsko geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska udruga diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu AMAC-RGNF.

Program događanja nalazi se ovdje.Top