Vijest
25.09.2019

Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 27. rujna 2019. u 14 sati organizira Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente, kako one iz zemalja EU tako i one izvan, koji na Sveučilište u Zagrebu dolaze na studentsku razmjenu u zimskome semestru akademske godine 2019. / 2020.


Najviše studenata na studijski boravak u Zagreb dolazi u okviru Erasmus+ programa za zemlje Europske unije. Vrijednost projekta i na natječaju dobivenih nepovratnih stipendija za ak. god. 2019./20. je 2.681.150,00 eura za programske države Europske unije (KA103). Najveći je iznos stipendija namijenjen matičnim studentima koji dolaze na studijski boravak u zemlje Europske unije.

U sklopu programa Erasmus+ i bilateralne međusveučilišne razmjene u zimskome semestru ak. god. 2019. / 2020. na Sveučilištu u Zagrebu gostovat će 483 strana studenta, od čega 459 studenata iz programa Erasmus+ te 24 iz bilateralne razmjene. Najviše studenata gostovat će na Ekonomskom fakultetu (140), zatim na Pravnom (72), Filozofskom fakultetu (48) i FER-u (38). Najviše studenata dolazi iz Njemačke (79) i Španjolske (77), a zatim slijede Poljska (60) i Italija (54).

Dan dobrodošlice održat će se u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta, Trg J. F. Kennedyja 6. Program će započeti pozdravnim govorima rektora, prof. dr. sc. Damira Borasa, ili nadležnih prorektora Sveučilišta u Zagrebu te dekana Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Jurice Pavičića, ili nadležnih prodekana.

Djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju predstavit će Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku na Sveučilištu, kao i učenja hrvatskoga jezika za strance.
Hrvatski studenti iz Erasmus Student Networka Zagreb (ESN Zagreb), udruge čiji rad sufinancira Središnji ured za međunarodnu suradnju, održat će prezentaciju za strane studente o studiranju i studentskome životu u Zagrebu te će upoznati studente s aktivnostima koje će za njih organizirati tijekom semestra poput izleta, posjeta kulturnim događanjima, društveno korisnog rada, zajedničkih druženja, učenja hrvatskog i stranih jezika i slično.

Program možete vidjeti OVDJE.

Program će završiti zajedničkim druženjem uz domjenak, a studentima će biti podijeljeni darovi dobrodošlice.

Središnji ured za međunarodnu suradnju od 23. do 29. rujna organizira i Tjedan dobrodošlice za dolazne strane studente. U Tjednu dobrodošlice predviđene su razne aktivnosti: stručno vodstvo po kulturno-povijesnom središtu grada Zagreba, akademska predavanja na Sveučilištu o hrvatskoj kulturi i baštini, o hrvatskome obrazovnome sustavu, zatim o religijskoj baštini Hrvatske te o kulturološkom šoku i akulturaciji. U programu je i orguljaški koncert u crkvi sv. Marka kao i izlet u Nacionalni park Plitvička jezera.Top