Vijest
25.09.2017

Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak, 29. rujna 2017. organizira Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u zimskom semestru akademske godine 2017./18. Dan dobrodošlice održat će se u Velikoj dvorani (81) Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskoga fakulteta na adresi Fra Andrije Kačića Miošića 26, a započet će pozdravom prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić.

Djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju predstavit će međunarodne aktivnosti Sveučilišta, mogućnosti studiranja na engleskom jeziku na Sveučilištu, učenje hrvatskoga jezika za strance i sl.

Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network predstavit će što znači živjeti i studirati u Zagrebu te će upoznati studente s aktivnostima koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje stranih i hrvatskoga jezika i sl.

U zimskom semestru ak. god. 2017./2018. na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus+ i bilateralne međusveučilišne razmjene gostovati oko 550 stranih studenata, od čega 522 studenta iz programa Erasmus+. Najviše studenata u sklopu programa Erasmus+ gostovati će na Ekonomskom fakultetu (110) te na Pravnom (78) i Filozofskom fakultetu (54). Najviše studenata dolazi iz Poljske i Španjolske te iz Njemačke.

Ured za međunarodnu suradnju će od 25. rujna 2017. do 1. listopada 2017. organizirati i Tjedan dobrodošlice za dolazne strane studente sa sljedećim aktivnostima: razgled grada, predavanja na temu hrvatske kulture i baštine, hrvatskoga obrazovnog sustava, religijske baštine u Hrvatskoj, kulturološkoga šoka i procesa akulturacije, orguljaški koncert u crkvi Sv. Marka te jednodnevni izlet na Plitvička jezera.

Svim sastavnicama Sveučilišta, nastavnicima, domaćim i stranim studentima želimo dobar i uspješan početak nove akademske godine.Top