Vijest
27.09.2016

Dan dobrodošlice (Welcome Day) za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 30. rujna 2016. organizira Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u zimskom semestru 2016./17. Događanje će se održati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta, a započet će u 14 sati pozdravom prodekana Ekonomskoga fakulteta za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Jurice Pavičića.


U nastavku će biti predstavljeno Sveučilište u Zagrebu, a djelatnice Ureda za međunarodnu suradnju predstavit će međunarodne aktivnosti Sveučilišta, mogućnosti studiranja na engleskom jeziku na Sveučilištu, učenje hrvatskoga jezika za strance i sl.

Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network predstavit će što znači živjeti i studirati u Zagrebu te prikazati aktivnosti koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje stranih i hrvatskoga jezika i sl.

U zimskom semestru ak. god. 2016./2017. na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus+, CEEPUS, Erasmus Mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene gostovati oko 500 stranih studenta, od čega 439 studenta iz programa Erasmus+. Najviše studenata u sklopu programa Erasmus+ gostovat će na Ekonomskom fakultetu (89) te na Pravnom (63) i Filozofskom fakultetu (61). Najviše studenata dolazi iz Poljske, a zatim slijede Njemačka, Španjolska i Francuska.

Ured za međunarodnu suradnju od 26. rujna do 2. listopada 2016. organizira Tjedan orijentacije (Orientation week) za dolazne strane studente s aktivnostima kao što su obilazak grada, jednodnevni izlet u Varaždin i sl.

Ovom prilikom pozivamo sve strane studente da nam se pridruže!Top