Vijest
16.02.2017

Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 24.veljače 2017. organizira Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom semestru 2016./2017. Dan dobrodošlice održat će se u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta, a započet će u 14 sati pozdravnim govorom prodekana za međunarodnu suradnju i akreditacije prof. dr. sc. Jurice Pavičića.

U nastavku će biti predstavljeno Sveučilište u Zagrebu, a djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju predstavit će međunarodne aktivnosti Sveučilišta, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku na Sveučilištu, učenje hrvatskoga jezika za strance i sl.

Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network predstavit će što znači živjeti i studirati u Zagrebu te prikazati aktivnosti koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje hrvatskoga jezika i stranih i sl.

U ljetnome semestru akademske godine 2016./2017. na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus+, Erasmus Mundus i bilateralne međusveučilišne razmjene gostovati oko 270 stranih studenata, od čega 250 studenata iz programa Erasmus+. Najviše studenata u sklopu programa Erasmus+ gostovat će na Pravnom fakultetu (46), Ekonomskome fakultetu (44) te Filozofskome fakultetu (41). Najviše studenata dolazi iz Poljske, iza koje slijede Njemačka i Španjolska.

Ured za međunarodnu suradnju od 20. do 26. veljače 2017. organizira Tjedan orijentacije (Orientation week) za dolazne strane studente s aktivnostima kao što su obilazak grada, jednodnevni izlet u Varaždin i sl.

Ovom prilikom pozivamo sve strane studente da nam se pridruže!Top